I při práci se můžete cítit dobře

Málokdo si uvědomuje, že barvy mají na naše vnímání i náladu určitý vliv. Pokud řešíte, jak vymalovat kancelář, vybírejte vhodnou barvu nejen podle svého vkusu, ale i podle toho, jaký na nás mají vliv. Věděli jste, že správně zvolená výmalba kanceláře může podpořit váš pracovní výkon?

Každá barva působí jinak

Každá barva na nás působí trochu jinak. Některé povzbuzují ke kreativitě, jiné zase podporují v uvolnění a relaxaci. Při malování kanceláře je logické, že se budete poohlížet po takových odstínech, které vás nabudí k lepším výkonům. I zde jsou ale rozdíly.

Malířství Praha

Barvy, které podporují kreativitu

Potřebujete při své práci kreativního ducha? Je vaší pracovní náplní tvořivost a fantazie? Pak si kancelář vymalujte červenou, žlutou nebo oranžovou barvou. Tyhle tři odstíny dodávají energii a podněcují kreativní myšlení.

Barvy, které uklidňují

Kdo se naopak při práci potřebuje soustředit, ten by měl sáhnout po béžové nebo bílé barvě. Na první pohled působí jednoduše, ba až obyčejně, ale krásně podporují uvolnění a navíc vytváří pocit serióznosti. Máte-li sklon ke stresu, pak jsou tyhle dva odstíny do vaší kanceláře přímo ideální.

Harmonicky působící zelená

Chybu rozhodně neuděláte ani tehdy, pokud si kancelář necháte vymalovat na zeleno. O zelené se říká, že je to barva harmonie, je uklidňující a velmi příjemná pro oči. Zelená v kanceláři působí nerušivě, nebude vás lákat od práce.

Jaké barvy se do kanceláře nehodí?

Na barevné paletě existují i barvičky, které se pro výmalbu kanceláře nehodí. Zařadit sem můžeme například fialovou nebo tmavě šedou. Obecně se vyhněte hodně křiklavým barvám, které sice mohou působit energicky, ale zároveň jsou hodně výrazné a mohly by unavovat na pohled.

Výmalba kanceláře bude mít vliv nejen na vás, ale i na vaše potencionální klienty nebo zákazníky. Obecně světlejší odstíny vyvolávají harmonický a příjemný dojem. Sytější barvy působí energicky a neotřele.