Chystáte se malovat? Poradíme vám, co si připravit

Nastal nejvyšší čas oživit smutně vyhlížející barvu na zdi, anebo ji zcela vyměnit za nějakou jinou, ještě neokoukanou? Směle do toho! S malováním je ale spojena předpříprava, kterou pokud nepodceníte, zajistí vám pohodový průběh výmalby a prvotřídní výsledky.

Proto jsme si pro vás připravili jasný přehled toho, co je potřeba před samotným malováním udělat a obstarat. Jak připravit místnosti, zabezpečit nábytek proti nechtěnému pocákání barvou, zkrátka vás seznámíme se vším, co je vhodné vědět před tím, než se vrhnete do akce. A nezapomínejte, na nic nejste sami, náš tým vám milerád pomůže.

Malířství Kašpar

Připravte se na malování.

PŘÍPRAVNÉ PRÁCE

Nemůžete-li z místnosti přemístit věci do jiných pokojů, je důležité je alespoň zakrýt plachtami, fóliemi nebo starými novinami, aby nedošlo k jejich potřísnění. Nezapomeňte vše co nejvíce oddálit od zdí, aby měl malíř ničím nerušený přístup k natírané ploše a dosáhl tak těch nejlepších možných výsledků. Při zakrývání myslete i na dveřní či okenní rámy, zásuvky, radiátory a koberec, ten buď srolujte a odneste, anebo opět překryjte třeba novinami.

ÚPRAVA A PŘÍPRAVA ZDÍ

Pokud vaše zdi pokrývají staré tapety, je nutno je dostat dolů, nejsnáze toho docílíte za pomocí vody a malířské škrabky. Stejnou pozornost musíte věnovat i nerovným povrchům, mokrým místům, zkrátka čemukoliv, co by mohlo ohrozit výsledný vzhled nového nátěru.

SAMOTNÉ MALOVÁNÍ MÍSTNOSTI

Řekněme, že už máte zakryté a zabezpečené vše, co se dalo, zdi jsou také připravené, tak co vás čeká teď? V první řadě si zvolte barvu, do které se následně vaše místnost zahalí. Při výběru nehleďte jenom na odstín, nýbrž i na kvalitu produktu. K barvě je ještě potřeba pořídit kbelík, ve kterém si barvu připravíte, štafle, abyste dosáhli opravdu všude a v neposlední řadě vhodný malířský štětec s válcem.

ÚKLIDPO MALOVÁNÍ

Místnost je již krásně vymalovaná a začíná tak jedna z těch horších částí, úklid. Pokud jste věnovali dostatečný čas přípravě, nebude trvat příliš dlouho, ale pořád to není zrovna dvakrát příjemná záležitost. Kromě vysavače a mopu se vám budou hodit gumové rukavice, hadr, škrabka na sklo a samo sebou čisticí prostředky.

ZÁVĚREM

Jak jsme již zmínili v úvodu článku, s naší pomocí se nemusíte ničeho obávat, obstaráme a zajistíme vše. Od prvotních příprav místnosti, zabezpečení nábytku, přichystání omítek na nové barvení, až po konečný úklid po vymalování. Proto neváhejte a obraťte se na nás.