3 tipy, jak se připravit na malování

Čeká vás v blízké době malování vašeho interiéru? V tom případě byste se na takové malování měli dobře připravit. Válečky, štětce, ale i barvy jsou základem, který je třeba doplnit o další přípravy. Jen tak se vyhnete tomu, že uprostřed malování zjistíte, že vám něco chybí.

Vše si dopředu rozmyslete

Nejzásadnější otázkou celého malování je určit si, kterou barvu vlastně použijete. Co je lepší? Zůstat u moderní bílé, nebo se trochu odvázat a použít i méně tradiční pestré barvy? To je věc každého z nás. Určitě byste si do toho neměli nechat příliš mluvit. Ještě, než vezmete váleček do ruky, udělejte si chvíli času jen sami pro sebe, nalijte si sklenku vína a v tichosti se na chvíli posaďte do každého pokoje, kde má k výmalbě dojít. Tuto pěknou chvilku využijte k rozjímání a představujte si to, jak mohou jednotlivé barvy v daném prostoru vypadat.

 

Abyste měli výslednou podobu pokoje doopravdy před očima, využijte dostupné programy, pomocí kterých si můžete svůj domov jednoduše namodelovat.

Malířství Kašpar

S odborníky je malování hračka.

 

Jděte nakupovat

Už jste si jistí, jakou barvu koupíte? Výborně, tak vyrazíme na nákupy. K malování je toho samozřejmě potřeba mnohem víc než pouhý kbelík s barvou. Nejprve si musíte vypočítat, kolik kilogramů barvy budete potřebovat. Většinou postačí spočítat si plochu, kterou budeme natírat a pak sledovat instrukce napsané na etiketě barvy.

Neomezujte se při nákupu na jediný štětec. Pokud plánujete natírat velké plochy, klasický štětec do ruky stačit nebude. Poohlédněte se po válečcích a k nim po teleskopické rukojeti. Díky ní budete moct vymalovat stropy a jiná vyvýšená místa. Pro pečlivé obtažení oken malým štětcem bude dobré, abyste se k oknům snadno dostali. Zkuste si tedy sehnat malířské štafle nebo klasické zahradní schůdky.

Nezapomeňte ani na prázdné kbelíky, ve kterých bude potřeba barvu rozmíchávat s vodou nebo se syntetickým ředidlem. Aby bylo vymalováno opravdu jen to, co má být, nashromážděte co nejvíce starých hadrů, fólií, plachet nebo povlečení. Použijte je na zakrytí nábytku, podlahy a lustrů. Skvělým pomocníkem je také malířská papírová páska, pomocí které zakryjete vypínače, zásuvky, lišty nebo rámy oken. Po vymalování pásku jednoduše strhnete a je vymalováno.

Neoblíbené škrábání

Třetí tip je povinný pro ty, kterým se při prvním pohybu válečkem po zdi lepí na váleček původní barva. To signalizuje jediné. Je potřeba odložit barvu i s válečkem a popadnout malířskou škrabku. Velice neoblíbená část malování. Oškrábat musíte veškerá vypouklá místa. Pokud se Vám povede odloupnout větší kus zdi, je potřeba nerovnost zatmelit, aby byla zeď opět rovná.

Vždy je dobré mít někoho, kdo vám rád pomůže. A ještě lepší je, když ten někdo tomu opravdu rozumí. A my malování rozumíme. Přesvědčte se sami.