Jak s technikou malování jednoduše a elegantně oživit vaše bydlení?

Jste zastánci toho, že by výmalba celého bytu nebo jednotlivých pokojů měla být v bílém odstínu? V dnešní době malování místností nemusí být pouze jen o bílé jednotné barvě, ani o jiných barevných nátěrech jednotné barvy. Víte, že vaše bydlení již delší dobu postrádá ten pravý šmrnc, a bytovými doplňky to nebude. Dodejte svému bydlení nádech atmosféry a netradičního vzhledu, který je podotýkáme v dnešní době velmi moderní a oblíbený. Poradíme vám, jak si to doma s barvami pořádně zútulnit.

 

Existuje opravdu mnoho technik malování, jak vykouzlit zajímavý interiér vašeho bydlení. A jaké znáte vy techniky malování? Osvěžte své bydlení kreativními technikami, za použití šablon, vzorů jako jsou pruhy, vzory Harlekýn, puntíky, techniky encanto, antické zeminy nebo štukem, ať už benátským nebo marockým.

Malířství Praha

Jsme profesionální malíři.

Moderní techniky bod po bodu

  • Vzor Harlekým jako luxusně vypadající technika navazujících se diamantů neboli kosočtverců. Tyto dekorativní vzory se hodí do ložnice nebo dětského pokoje, na první dojem působí elegantně a jednoduše.
  • Pruhy jako nadčasové řešení moderní techniky výmalby vašich pokojů, aktuálně jsou pruhy velmi žádané a dodají interiéru ten pravý šmrnc. Pruhy stačí aplikovat pouze na jednu stěnu, a tím dodáte místnosti mocnou atmosféru.
  • Puntíky jako další zajímavou kreativní technikou, a není k tomu potřeba žádného profesionálního malíře. Puntíky na stěnu zvládne namalovat každý zručný kreativní člověk, který se právě rozhodl pro novou výmalbu svého bydlení.
  • Technika encanto patří mezi modernější dekorační techniku, a svým vzhledem je velmi podobná sametovému povrchu. Z povrchu poznáte, že obsahuje písek s metalickým efektem, který svůj barevný odstín mění podle toho, z jakého pohledu se na zeď díváte.
  • Antická zemina inspirována dobou renesance ve Florencii, jako další dekorační technikou pro vaše bydlení. Nabízí velmi efektivní a jednoduchý styl výmalby, a spočívá v jednoduchém nanášení zeminy na hladký a lesklý povrch.
  • Benátský štuk jako imitace mramoru je exkluzivní moderní technikou především u mladší generace. Benátský štuk se hodí do obývacích pokojů, ale i do vlhkých prostor.
  • Marocký štuk velmi podobný jako technika benátského štuku, který vypadá velmi luxusně v prostorech. Marocký štuk najdete v modernějších stavbách a jeho využití je především do koupelen a sprchových koutů.

 

Existuje mnoho dalších způsobů moderních technik pro oživení vašeho bydlení. Víte, že nejste kreativními jedinci a chtěli byste využít služeb profesionálních malířských firem? Jak vybrat tu správnou vám také poradíme.

 

Rozhodně dejte přednost malířům v okolí vašeho bydlení, malíři pokojů se v dnešní době dají sehnat opravdu na každém rohu. Před ověřením si recenzí na malířské firmy si předem zažádejte o nezávaznou cenovou kalkulaci, přeci jenom víme, že finance hrají větší roli. Vybírejte firmu podle toho, zda nabízejí v ceně služeb i přípravu a následný úklid.

 

Malování interiéru patří ke každoročním činnostem každého z nás, a víme, že většina z nás tuto činnost moc v oblibě nemá. Není nutností provádět novou výmalbu co půl roku nebo co rok, ale minimálně jednou za dva roky by to šlo. Stará malba ztrácí zářivost a čistotu barevných tónů, a na oko to pak nepůsobí pěkně.