Barva v ložnici neovlivňuje jen spánek…

Přemýšlíte o výmalbě své ložnice? Dejte jí nový nádech a proměňte v luxusní místnost, kde se vám bude příjemně relaxovat, odpočívat i spát.

Dejte ložnici novou tvář

Ložnice je místem, kde nejen spíme, ale také odpočíváme, relaxujeme, čteme si a trávíme příjemné chvíle. Milujete prohlížení časopisů a kocháte se krásou moderních ložnic? Vykouzlete si i vy nádhernou ložnici, ve které se budete cítit příjemně. Dobře zvolené barvy navodí klidnou atmosféru, zajistí příjemné usínání a budou zrcadlem vašeho vkusu.

Malířstív Praha

Jaké barvy se hodí do ložnice

Do ložnice se obecně používají jemné a tlumené odstíny barev. Nejlepší volbou je béžová, zelená, lehce fialová, světle růžová a hnědá. Tmavé a agresivní tóny mají rušivé efekty, například sytě oranžová a zelená mohou způsobovat neklidný spánek.

V poslední době se trendy přiklánění k použití několika různých barev, nebo několika odstínů jedné barvy. V takovém případě doporučujeme použít čtyři barvy nebo odstíny. Jedna barva by měla být základní a ostatní ji vkusně doplňují.

Chladné barvy

Chladné barvy jsou velmi oblíbené hlavně u moderně zařízených ložnic. Řadíme sem především modrou, zelenou a šedou. Tyto odstíny působí relaxačně, uklidňují a jsou ideální pro navození klidného spánku. I když jsou do ložnice chladné barvy ideální volbou, kvalitu spánku neovlivní ani v kombinaci s teplejšími odstíny žluté, růžové, broskvové a fialové, které mohou tyto barvy decentně povzbuzovat.

Teplé barvy

Teplé barvy se hodí do klasicky zařízených ložnic. Patří sem tóny červené, modré a hnědé. Tyto barvy jsou vhodné pro ty, kteří milují příjemné teplo obecně. V ložnici však šetřete s intenzitou vybraných barev. Raději dejte přednost tlumenějším odstínům, nebo je zvolte jako barvy doplňkové.

Neutrální barvy

Moderní ložnice i klasické ložnice můžeme vymalovat neutrálními barvami, které navodí příjemný a čistý design místnosti. Patří sem bílá, šedá a další neutrální barvy. Dobře se kombinují s doplňky, textiliemi i nábytkem. Jednu stěnu můžeme vymalovat třeba světle oranžovou a doplnit o neutrální barvu. Doplňky v sytě modré nebo zelené s neutrálně vymalovanými stěnami působí perfektně a skvěle vyniknou.

Objednejte si malování ložnice od profesionálů

Toužíte mít nádhernou ložnici, ve které si budete odpočívat, číst si a spokojeně spát? Svěřte malování ložnice do rukou našich profi malířů pokojů. Jsme specialisté na malování interiéru. Provádíme malování ložnice na klíč. Před malováním k vám přijedeme, poslechneme si vaše představy o své nové ložnici, pomůžeme vám s výběrem vhodných interiérových barev ze vzorníku a připravíme cenovou nabídku.

Po odsouhlasení k vám přijedeme na místo, připravíme zeď na malování, opravíme nedokonalosti a odstraníme hmoždinky po obrazech. Dále připravíme nábytek na malování a pustíme se do práce. Po vymalování místnost uklidíme, rozmístíme nábytek a předáme vám hotovou ložnici, připravenou k nastěhování.